Зразок заяви про визнання спадщини відумерлою

   _______________ районний суд
_____________________ області
(поштова адреса: _________________)
 
Особа, яка подає заяву
_________________рада _______________ району
________________________ області
місце знаходження: ____________________
номер засобів зв’язку: __________________

 

ЗАЯВА

про визнання спадщини відумерлою

 «____» ____________ __________ року помер ___________________________ (ПІБ) (далі – померлий). У власності померлого залишилась земельна ділянка розміром _______ кадастровий номер __________, розташована у _______________ районі _____________ області (далі – земельна ділянка).

Спадкоємців за законом та заповітом у померлого немає.

Відповідно до частини першої статті 1277 Цивільного кодексу України: «у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою».

Згідно із статтею 1221 ЦК України місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

Перед смертю померлий проживав за адресою: _________________, що і є місцем відкриття спадщини.

Відповідно до частини третьої статті 1277 Цивільного кодексу України: «спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини».

Таким чином, майно померлого, в тому числі і земельна ділянка, має бути визнано відумерлою спадщиною і перейти у власність територіальної громади села ____________________.

Відповідно до пункту 8 частини другої статті 234 Цивільного процесуального кодексу України: «суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: … визнання спадщини відумерлою».

З огляду на наведене та відповідно до ст.ст. 4, 119, 120, 234 Цивільного процесуального кодексу України, статті 1277 Цивільного кодексу України,

прошу:

1. Визнати спадщину померлого  _____________________________________ (прізвище, ім'я, по-батькові, ідентифікаційний номер, останнє місце проживання), відумерлою.

Додатки:

1. Доказ смерті померлого.

2. Доказ відсутності у померлого спадкоємців за заповітом і за законом.

3. Документи, які підтверджують наявність у власності померлого майна.

4. Доказ сплати судового збору.

5. Копія публікації у газеті ____________________ оголошення про звернення до суду з приводу визнання спадщини відумерлою.

_______________________ голова __________________________ ______________________

 «____» ___________ ________ року

 

 

Читайте також: Зразок позовної заяви про визначення додаткового строку для прийняття спадщини
 
 
 
© 2015 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».