Експертиза землевпорядної документації

Звертаємо Вашу увагу на те, що державна експертиза землевпорядної документації - це дослідження, перевірка, аналіз документації на предмет відповідності вимогам законодавства, стандартам, нормам і правилам, а також підготовка висновків щодо даної документації.
 
Держземагентство України забезпечує проведення державної експертизи землевпорядної документації.
 
Замовити проведення експертизи можуть органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, землевласники, землекористувачі, підприємства, установи, організації і громадяни, зацікавлені у проведенні такої експертизи, а також розробники об’єктів державної експертизи.
Експертиза може бути обов’язкова, добровільна та вибіркова. 
 
Обов’язковій державній експертизі підлягають:
 
загальнодержавні та регіональні (республіканські) програми використання та охорони земель;
схеми землеустрою і техніко-економічні обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць;
проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць;
проекти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення;
проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок особливо цінних земель, земель лісогосподарського призначення, а також земель водного фонду, природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення;
проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь;
проекти землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів;
проекти землеустрою щодо створення нових та впорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань;
технічна документація з бонітування ґрунтів, нормативної грошової оцінки земельних ділянок.
Вибіркова експертиза проводиться за ініціативою спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у сфері державної експертизи. Вона не може перевищувати 10 відсотків об'єктів, які їй підлягають, по кожному розробнику.
 
У разі, якщо Ви замовили землевпорядну документацію та хочете перевірити її на відповідність законодавству, нормам і правилам, то можете скористатися правом на проведення добровільної державної експертизи. Для цього потрібно звернутися до експертного підрозділу територіального органу Держземагенства в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Севастополі за місцем розташування земельної ділянки.
 
Ознайомитися з переліком платних адміністративних послуг, що надаються Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами та розмір плати за їх надання можна на Земельному порталі України у рубриці «Корисна інформація та посилання».
 
 
 
 
 
 
 
© 2012 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації
 

Комерційні послуги та консультації т044-384-08-66044-384-08-68

© 2004-2021 Асоціація «Земельна спілка України». Усі права захищено.

Цей веб-сайт є власністю Асоціації «Земельна спілка України ». Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать Асоціації «Земельна спілка України» або безпосередньому авторові цих матеріалів, якщо в тексті не вказується інше. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення матеріалів, що містяться на цьому сайті, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, дозволено при умові обов'язкового вказання активного гіперпосилання на цей сайт.