У якій формі орган місцевого самоврядування має внести клопотання до органу виконавчої влади про передачу земельної ділянки із державної до комунальної власності, чи потрібно для цього обов’язково приймати рішення на сесії відповідної ради?

Відповідно до частини п’ятої статті 16 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: «від імені та в інтересах територіальних громад права суб'єкта комунальної власності здійснюють відповідні ради».
 
Згідно пунктом 51 частини першої статті 26 вказаного Закону «надання згоди на передачу об'єктів з державної у комунальну власність та прийняття рішень про передачу об'єктів з комунальної у державну власність» належать до питань, які мають вирішуватись виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради.
 
Таким чином, згода чи клопотання про передачу земельної ділянки з державної до комунальної власності має бути викладена у рішенні відповідної сільської, селищної, міської ради.
 
 
 
 
 
 
© 2015 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації
 

Комерційні послуги та консультації т044-384-08-66044-384-08-68

© 2004-2021 Асоціація «Земельна спілка України». Усі права захищено.

Цей веб-сайт є власністю Асоціації «Земельна спілка України ». Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать Асоціації «Земельна спілка України» або безпосередньому авторові цих матеріалів, якщо в тексті не вказується інше. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення матеріалів, що містяться на цьому сайті, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, дозволено при умові обов'язкового вказання активного гіперпосилання на цей сайт.