Держгеокадастр підписав Меморандум з Нідерландським кадастром

Категорія: Держгеокадастр
Відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Нідерландським агентством з питань кадастру, земельного реєстру та картографії (Kadaster) з питань інституційного та партнерського співробітництва у сфері національної інфраструктури геопросторових даних. 
 
З українського боку документ підписав Голова Держгеокадастру Роман Лещенко. У Королівстві Нідерланди меморандум підписав Директор Нідерландського кадастру Френк Тієрольф.
 
Подія відбулася в режимі онлайн, враховуючи карантинні обмеження, встановлені з метою зменшення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
 
«Зважаючи на той факт, що нідерландський досвід у сфері геопросторових даних є провідним у світі, укладення Меморандуму про взаєморозуміння сприятиме прискоренню процесу інтеграції України до глобальної та європейської системи геопросторової інформації. Також цей документ відкриває можливості для регулярного обміну досвідом та кращими практиками задля розвитку та забезпечення ефективного функціонування національної інфраструктури геопросторових даних», — зазначив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.
 
Держгеокадастр