Відбулася міжнародна конференція «Геопросторова інформація для цифрової трансформації, сучасні ініціативи та майбутні можливості»

Міжнародна конференція «Геопросторова інформація для цифрової трансформації, сучасні ініціативи та майбутні можливості», тривала з 27 до 29 жовтня 2021 року в м.Києві і була організована за підтримки Картографічної служби Королівства Норвегія (Kartverket) у співпраці з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру.
 
Проведення заходу здійснювалося із врахуванням карантинних норм та обмежень з можливістю участі в режимі відеоконференції. Таким чином, понад 400 учасників з 48 країн світу отримали можливість взяти участь у заході та заслухати 30 презентацій від світових топ-експертів щодо викликів у геопросторовій інформації, з якими стикаються країни, що розвиваються.
 
Протягом трьох дуже насичених днів експерти з Організації Об’єднаних Націй, Світового Банку, Норвегії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Фінляндії та інших країн Європи та Азії ділилися досвідом і думками щодо шляхів розвитку інфраструктури геопросторових даних.
 
Зокрема, представниця Світового Банку Кетрін Келм ознайомила присутніх із прикладом фінансування Світовим Банком розвитку національної інфраструктури геопросторових даних в Монголії та розповіла про те, яким чином її організація допомагає впроваджувати Рамкову програму інтегрованої геопросторової інформації (далі – IGIF) в різних країнах світу.
 
Також у ході конференції учасники заслухали представника Організації Об’єднаних Націй Грегорі Скотта, який присвятив свою доповідь надзвичайній ролі технологічного розвитку, і особливо – IGIF, у досягненні цілей сталого розвитку.
 
З презентацією щодо впровадження IGIF в Україні ознайомив присутніх Дмитро Макаренко – старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту геодезії і картографії. Він відзначив ефективну співпрацю Держгеокадастру з Kartverket стосовно впровадження IGIF в Україні і наголосив на досягненні значного прогресу, зокрема в контексті здійснення соціально-економічного аналізу, розробки інвестиційного плану та національного плану дій з впровадження національної інфраструктури геопросторових даних.
 
 
 
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації