Міноборони та Держгеокадастр підписали спільний наказ про проведення інвентаризації земель оборони

Категорія: Держгеокадастр
Міністр оборони України Олексій Резніков та в. о. Голови Держгеокадастру Сергій Завадський підписали спільний наказ Міністерства оборони України та Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру «Про створення робочої групи щодо державної інвентаризації земель оборони».
 
Це відбулося в межах Меморандуму про співпрацю між Міністерством оборони України та Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру, який сторони підписали у жовтні 2020 року.
 
Реалізація наказу передбачає створення робочої групи щодо державної інвентаризації земель оборони зі складу представників Міноборони та Держгеокадастру. Також наказом встановлюється порядок роботи робочої групи.
 
Створення зазначеної робочої групи надасть можливість фахівцям Міноборони та Держгеокадастру спільно контролювати та координувати діяльність у сфері інвентаризації земель оборони, усувати перешкоди в користуванні земельними ділянками, обмінюватися геопросторовою інформацією та забезпечувати функціонування інформаційного шару «В користуванні Міноборони» на Публічній кадастровій карті.
 
Держгеокадастр