1 га лісу незаконно передано в приватну власність

Колишньому начальнику відділу земельних ресурсів у Сумському районі повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до незаконної передачі в приватну власність 1 га земель лісового фонду.
 
За даними слідства, земельна ділянка, яка розташована на території Великочернеччинської сільської ради Сумського району, перебувала в постійному користуванні лісогосподарського підприємства і входила до складу земель, призначених для ведення лісового господарства. Однак начальник відділу земельних ресурсів, у порушення вимог чинного законодавства, погодив проєкт землеустрою щодо відведення вказаної землі фізичній особі для ведення особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.
 
Незаконна передача землі у приватну власність спричинила державним інтересам матеріальні збитки на 325 тис грн. На даний час за клопотанням прокуратури на вказані землі рішенням суду накладено арешт, водночас прокуратура готує позовну заяву щодо повернення землі з протиправного користування.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки України в Сумській області.
 
 
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації