Судом розірвано договір довгострокового користування лісами на Канівщині

За результатами судового розгляду справи за позовом Золотоніської місцевої прокуратури господарським судом Черкаської області розірвано договір тимчасового користування лісами у зв’язку з систематичним порушенням його умов.
 
Отримавши ще у 2009 році у користування на 49 років лісову ділянку у Канівському районі вартістю понад 800 тис грн для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, приватне підприємство не використовувало її за цільовим призначенням, унеможливлюючи при цьому надання населенню послуг з відпочинку та оздоровлення іншими користувачами.
 
При цьому, користувачем не забезпечено підтримання належного санітарного стану лісової ділянки, не вжито жодних передбачених договором  заходів щодо охорони, захисту лісових насаджень, посилення корисних властивостей лісу, збереження його від пожеж та явищ, які можуть негативно вплинути на екологічний стан.
 
Більше того, з 2012 року орендар припинив сплачувати до бюджету рентну плату за користування лісами.
 
Оскільки безгосподарське використання лісу грубо порушує державні інтереси, прокурор вимагав в суді розірвання договору з безвідповідальним користувачем. Судом позовні вимоги прокурора задоволено повністю. Канівському лісгоспу доведеться шукати лісовій ділянці нового користувача або ж опікуватися нею самостійно.
  
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації