Звернулися до суду щодо витребування з незаконного володіння земельної ділянки вартістю понад 6 млн грн

Категорія: Правоохоронні органи
Криворізькою місцевою прокуратурою направлено до суду позов в інтересах держави в особі Широківської сільської ради до товариства з обмеженою відповідальністю та громадянки про визнання недійсним договору оренди, скасування запису про реєстрацію речового права та витребування земельної ділянки вартістю понад 6 млн грн з незаконного володіння на користь територіальної громади.
 
Вказана земельна частка (пай) площею майже 3 га після смерті власниці – члена колективного сільськогосподарського підприємства - перейшла у спадок начебто її онучці та у подальшому надана в оренду товариству з обмеженою відповідальністю.
 
В ході здійснення перевірки встановлено ряд порушень, а саме: заповіт колишньої власниці сільською радою не посвідчувався, крім того, датований на 5 років пізніше фактичної дати смерті, а документи, які підтверджують родинні відносини спадкоємиці з померлою, взагалі відсутні. Вказані факти свідчать про те, що спадкоємиця незаконно отримала у власність земельну ділянку, а тому не мала права нею розпоряджатися.
 
Наразі позов перебуває на розгляді у суді.
 
Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області