Викрили злочинне угруповання, яке налагодило схему отримання коштів за вирішення земельних питань

Організатор злочинного угруповання за попередньою змовою із довіреною особою налагодили механізм отримання грошових коштів від підприємців регіону за прийняття рішень, що не входять до їхньої компетенції, уповноваженими особами Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області. 
 
Зокрема, вони ініціювали штучні перевірки дотримання земельного законодавства державними та приватними підприємствами, за результатами яких накладались штрафні санкції. При цьому за сплату відсотків від загальної суми учасники злочинного угруповання обіцяли так званим порушникам скасувати штраф.
 
Правоохоронцями задокументовано факт вимагання від підприємця, штучно звинуваченого у порушенні земельного законодавства, 86 тис грн за «вирішення його питань». Під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 56 тис грн організатора та учасника схеми затримано.
 
Під час обшуків в офісних приміщеннях та за місцем проживання цих осіб вилучено грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документи та чорнові записи.
 
Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, перевіряється причетність до аналогічних кримінальних правопорушень, а також встановлюються інші співучасники злочину.
 
Викрито протиправну діяльність групи осіб прокурорами спільно зі слідчими Управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
 
Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації