Орендар заплатить 204 тис. грн боргу за користування земельною ділянкою

Категорія: Правоохоронні органи
Товариство з обмеженою відповідальністю  користувалося у місті Вінниці земельною ділянкою площею 0,6 га без належного оформлення прав на неї та не сплачуючи кошти до бюджету територіальної громади.
 
У зв’язку з цим Вінницька місцева прокуратура в інтересах держави в особі Вінницької міської ради подала позов. У 2020 році Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури та ухвалив рішення про стягнення з боржника 204 тис. гривень безпідставно збережених коштів орендної плати за користування земельною ділянкою.
 
Відповідач не погодився із зазначеним рішенням і звернувся до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою. Він просив скасувати рішення суду першої  інстанції.
 
Утім судом апеляційної інстанції було підтримано законну позицію прокуратури. Суд залишив апеляційну скаргу суб’єкта господарювання без задоволення, а рішення Господарського суду міста Києва – без змін.
 
На сьогодні рішення суду першої інстанції набуло законної сили, відтак органами прокуратури Вінниччини вживаються заходи щодо його виконання.
 
Вінницька обласна прокуратура