3600 доларів США за вплив на виділення землі

Категорія: Правоохоронні органи
Викрито та затримано адвоката Ради адвокатів Миколаївської області під час одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави.
 
За даними слідства, адвокат вимагала від місцевого мешканця 3600 доларів США за прийняття  позитивних рішень  посадовими особами Миколаївської облдержадміністрації та Головного управління Держгеокадастру в області щодо виділення у власність громадянам земельних ділянок площею 36 га для ведення особистого селянського господарства на території Степівської ОТГ Миколаївської області.
 
У ході контролю за вчиненням злочину адвоката затримано у порядку ст.208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Миколаївській області за оперативного супроводу співробіьників Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР Нацполіції України.
 
Миколаївська обласна прокуратура