230 тис грн за ненакладення штрафу

Категорія: Правоохоронні органи
Під час одержання неправомірної вигоди затримано посадовця Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та посередника.
 
За даними слідства, у грудні 2021 року інспектори Головного управління Держгеокадастру у ході проведення позапланової перевірки виявили порушення земельного законодавства релігійною громадою щодо нецільового використання земельної ділянки. У зв’язку із цим представника громади викликали до контролюючого органу для надання пояснень щодо вчинення адмінправопорушення. Під час зустрічі заступник начальника Головного управління повідомив йому, що за це порушення громаді загрожує штраф понад 700 тис грн. Водночас, посадовець запропонував, в разі необхідності, допомогти уникнути відповідальності за винагороду в сумі 230 тис грн.
 
З метою прикриття своєї незаконної діяльності він надав контакт ФОП-геодезиста, який мав підготувати для громади документи, необхідні для уникнення адміністративної відповідальності.
 
Правоохоронці затримали посадовця та підприємця-посередника після передачі їм неправомірної вигоди в сумі 230 тис грн.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Викриття злочинної діяльності проводилося спільно із слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, за оперативного супроводу оперативного відділу теруправління ДБР у м.Києві.
 
Офіс Генпрокурора