Огляд новин законодавства за період 23.12. - 29.12.2013р

•26.12.2013
Постанова Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 і від 13 квітня 2011 р. № 466" від 30 жовтня 2013 р. № 918.
 
Вносяться зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 “Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів” та від 13 квітня 2011 р. № 466 “Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт”.
 
Станом на 29.12.2013р не набрала чинності.
 
 
•23.12.2013
Проект Закону про внесення змін до статті 38 Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо перевірки обмінних файлів.
 
Законопроектом пропонується надання особам, які в установленому законом порядку включені до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників та Державного реєстру сертифікованих інженерів-геодезистів, технічної та програмної можливості здійснення попередньої перевірки в режимі «он-лайн» (реального часу) відповідності розробленої ними документації із землеустрою (у форматі електронного документа), що є підставою для формування земельної ділянки, наявним даним Державного земельного кадастру в частині відсутності у межах земельної ділянки, що формується, іншої земельної ділянки або її частини, що дозволить уникнути накладок та розривів між межами сусідніх ділянок.
 
Оприлюднено 23.12.2013р. 
 
 
•24.12.2013
Проект наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження уніфікованої форми Акта, що складається за результатами проведення планової (позапланової) перевірки щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності”.
 
З метою удосконалення державного нагляду (контролю) у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності та приведення у відповідність із вимогами Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” заходів із здійснення контролю Міністерством аграрної політики та продовольства України розроблено проект наказу “Про затвердження уніфікованої форми Акта, що складається за результатами проведення планової (позапланової) перевірки щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності”.
Зауваження та пропозиції просять надсилати до 24 січня 2014 року на поштову адресу: вул. Народного ополчення, 3, м. Київ, 03680, або на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
 
Оприлюднено 24.12.2013р. 
 
 
•24.12.2013
Проект наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження Правил передачі українською мовою географічних назв і термінів Бельгії”.
 
Метою прийняття проекту наказу є встановлення правил, за якими здійснюється унормування, призначених для використання в Україні географічних назв і термінів Бельгії.
Зауваження та пропозиції необхідно надсилати протягом одного місяця з моменту опублікування на адресу: вул. Народного Ополчення, 3, м. Київ, 03680, або на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
 
Оприлюднено 24.12.2013р. 
 
 
•24.12.2013
Проект  наказу Мінагрополітики України “Про затвердження Вимог до технічного і технологічного забезпечення виконавців топографо-геодезичних і картографічних робіт”.
 
З метою встановлення вимог до технічного і технологічного забезпечення виконавців топографо-геодезичних і картографічних робіт загальнодержавного та спеціального призначення пропонується ввести в дію проект наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження Вимог до технічного і технологічного забезпечення виконавців топографо-геодезичних і картографічних робіт”.
Запрошуємо до обговорення зазначеного проекту наказу Мінагрополітики України. Зауваження та пропозиції необхідно надсилати до 24 січня 2014 року за адресою: Державне агентство земельних ресурсів України, вул. Народного ополчення, 3, м. Київ, 03680, або за електронною адресом: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
 
Оприлюднено 24.12.2013р. 
 
 
•27.12.2013
Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Типового договору оренди землі”.
 
Метою розробки проекту постанови є приведення Типової форми договору оренди землі у відповідність до положень законів України «Про Державний земельний кадастр», «Про оренду землі», «Про оцінку земель» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». 
Зауваження та пропозиції слід надсилати на протязі одного місяця з моменту опублікування за адресом: Державне агентство земельних ресурсів України, м. Київ, вул. Народного ополчення, 3, 03680, або за електронною адресою 21_kadastr@ dkzru.qov.ua.
 
Оприлюднено 27.12.2013р. 
 
 
 
 
Читайте також:  Огляд новин законодавства за період 16.12. - 22.12.2013р
 
 
 
 
© 2012 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».