Огляд новин законодавства за період 12.12. - 18.12.2016

•12.12.2016
Наказ Держгеокадастру від 12.12.2016 № 332 «Про покладення функцій з ведення Державного картографо-геодезичного фонду України».
 
Наказом встановлено, що функції з ведення Державного картографо-геодезичного фонду України виконує державне науково-виробниче підприємство «Картографія» (далі – ДНВП «Картографія»),яке належить до сфери управління Держгеокадастру.
 
Керівникам ДП «Укркартгеофонд», ДП «Центр ДЗК» та ДНВП «Картографія» у двотижневий термін забезпечити приймання-передачу матеріалів Державного картографо-геодезичного фонду України згідно акта.
 
Керівнику ДНВП «Картографія» забезпечити в установленому порядку зберігання, використання та облік матеріалів Державного картографо-геодезичного фонду України.
 
Також визнано таким, що втратив чинність, наказ Держземагентства України від 21.10.2014 № 335 «Про покладення функцій з ведення Державного картографо-геодезичного фонду України».
 
Набрання чинності 12.12.2016.
 
 
•14.12.2016
Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань земельних відносин» від 30 листопада 2016 р. №  910-р.
 
Уряд привів ряд нормативно-правових актів Кабінету Міністрів у сфері земельних відносин у відповідність до законодавства. 
 
Зокрема, відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)", проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, виключено з переліку документації із землеустрою, що підлягає обов'язковій державній експертизі.
 
Також нормативно-правові акти Уряду приведено у відповідність до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності", яким відмінено ліцензування проведення землеоціночних робіт та земельних торгів.
 
Набрання чинності 14.12.2016.
 
 
 
 
 
 
 
 
Читайте також: Огляд новин законодавства за період 05.12. - 11.12.2016
 
 
 
 
© 2016 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».