Розглянули пропозиції від областей до законодавства у сфері оренди водних об'єктів

У Мінекономіки відбулася нарада з питань оренди водних об'єктів, на якій було обговорено пропозиції від областей щодо подальшої імплементації законопроекту №0853 у разі його прийняття Верховною Радою України у другому читанні та в цілому як Закон. 
 
Участь у заході взяли заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, представники Держводагентства, Держгеокадастру та обласних державних адміністрацій.
 
Зокрема, надіслані до Мінекономіки пропозиції стосуються положень типового договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом та гідротехнічними спорудами, встановлення мінімальних та максимальних строків договору оренди та визначення розміру плати за надані в оренду водні об'єкти, а також деяких аспектів природоохоронного законодавства.
 
Також обговорили пропозиції щодо внесення змін до Водного кодексу України, Порядку розроблення паспорта водного об’єкта, Методики проведення державної експертизи землевпорядної документації, ЗУ «Про оренду землі» та Податкового кодексу України.
 
Крім того, присутні обговорили запропоновані зміни щодо деяких повноважень структурних підрозділів Держгеокадастру, Держводагентства, сільських, селищних та міських рад ОТГ.
 
Наступна зустріч з питань оренди водних об'єктів відбудеться 11 листопада.
 
Мінекономіки