Уряд удосконалив законодавство у сфері землеустрою

Рішенням Уряду прийнято з доопрацюванням у дводенний термін законопроект, який уніфікує деякі виді документації із землеустрою, оптимізує процеси у сфері земельних відносин. Документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

«Цей законопроект спрощує процес виготовлення документації із землеустрою, нівелює прояви корупційних ризиків органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при погодженні та затвердженні документації із землеустрою, а також зменшує часові затрати на проведення робіт із землеустрою. Крім того, документом передбачається нормативне закріплення ведення документації із землеустрою виключно в електронній формі», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, документом передбачається:

  • встановити вимоги до електронної форми документації із землеустрою, а саме: формат зображення, формат та розмір файла, цифрова якість;
  • визначити чіткі положення пояснювальної записки, яка є складовою всіх видів документації із землеустрою, із зазначенням у ній інформації про:

- існуючі та проектні характеристики об’єкта землеустрою (цільове призначення, категорія земель, угіддя);

- наявність обмежень у використанні об’єкту землеустрою;

- наявність обтяжень прав на земельні ділянки;

- проведені обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи;

- відомості про ґрунти;

- відомості про зелені насадження.

  • вилучення зі складу документації із землеустрою неактуальних документів. (середньому документація із землеустрою складається із 20 складових, а буде 15 складових).

 

Продати земельну ділянку
 
 
Послуги для бізнесу
 
 
Послуги для фізосіб
 
Консультації
 

Комерційні послуги та консультації т044-384-08-66044-384-08-68

© 2004-2021 Асоціація «Земельна спілка України». Усі права захищено.

Цей веб-сайт є власністю Асоціації «Земельна спілка України ». Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать Асоціації «Земельна спілка України» або безпосередньому авторові цих матеріалів, якщо в тексті не вказується інше. Будь-яке копіювання, у тому числі окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення матеріалів, що містяться на цьому сайті, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, дозволено при умові обов'язкового вказання активного гіперпосилання на цей сайт.