Огляд новин законодавства за період 25.07. - 31.07.2016

•25.07.2016
Постанова Кабінету Міністрів України від 22 липня 2016 р. № 482 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».
 
Постановою, повноваження із формування державної політики у сфері земельних відносин, у галузі топографо-геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності передано від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ до Мінагрополітики України.
 
Також вказаною Постановою внесені зміни до Порядку визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 р. № 1279, та до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 2007 р. № 963.
 
Також  внесено зміни у документи, що регламентують підпорядкування та підзвітність Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Тепер цей орган, що опікується державною політикою у сфері  земельних відносин, координуватиметься Урядом безпосередньо через Міністра аграрної політики і продовольства.
 
Набрання чинності 22.07.2016.
 
 
 
 
 
 
Читайте також: Огляд новин законодавства за період 18.07. - 24.07.2016
 
 
 
© 2016 Асоціація «Земельна спілка України». Всі права захищено.
Дана інформація була підготовлена Асоціацією «Земельна спілка України». Забороняється відтворення та використання повністю або будь-якої частини даної інформації у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання, передрук чи використання в будь-який інший спосіб без письмової згоди Асоціації «Земельна спілка України».